Σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025, η αυλή του σχολείου μας γέμισε χαμόγελα! Οι μικροί μας κηπουροί της Στ’ τάξης ολοκλήρωσαν με περηφάνια έναν κύκλο προσπάθειας και φροντίδας συλλέγοντας τα λαχανικά που φύτεψαν το φθινόπωρο. Μαρούλια και κρεμμύδια από τον σχολικό μας κήπο έγιναν η βάση για μια ξεχωριστή σαλάτα φτιαγμένη από τα χέρια των ίδιων των παιδιών.
Οι μαθητές, αφού έπλυναν σχολαστικά τα λαχανικά με νερό και ξύδι, τα έκοψαν με προσοχή και τα πρόσθεσαν στο μπολ. Η τελική πινελιά, όμως, ήταν αυτή που απογείωσε τη γεύση: εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, που παράχθηκε από την ελιά του σχολείου μας, χάρη στους κόπους των μαθητών των Γ’ και Ε’ τάξεων. Το αποτέλεσμα; Μια φρέσκια, αρωματική και άκρως απολαυστική σαλάτα που κέρδισε τις εντυπώσεις όλων μας!
Η πρωτοβουλία αυτή, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Ζωής Μαργαρίτη, δεν ήταν απλώς ένα μάθημα μαγειρικής, ανέδειξε τη σημασία ενός αειφόρου σχολείου, όπου οι αξιώσεις της βιωσιμότητας περνούν από τη θεωρία στην πράξη.
Μπράβο στους μαθητές της Στ’ τάξης που έδειξαν ότι με προσπάθεια και αφοσοίωση μπορούμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς της εργασίας μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά!
Το παράδειγμά τους μας εμπνέει όλους και μας θυμίζει ότι η αειφορία είναι τρόπος ζωής!










