
@ Σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαστήρι για την υγεία και τις διατροφικές τους συνήθειες συμμετείχαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας. Το εργαστήρι είχε το τίτλο «Το Ταξίδι της Τροφής» και στόχευε στην προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
@ Τα παιδιά, μέσα από την αλληλεπίδραση με την ομιλήτρια Δέσποινα Σταματάκη κατανόησαν την αξία των φρούτων και λαχανικών και των υγιεινών γευμάτων. Ενημερώθηκαν επίσης για το θέμα της σπατάλης του φαγητού και το μήνυμα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη!».
@ Ιδιαίτερα δημιουργικός ήταν ο διάλογος για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων, που είναι μία από τις αιτίες της κλιματικής κρίσης του πλανήτη. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τον Οκτώβριο σε σχολεία όλης της χώρας στο πλαίσιο καμπάνιας του Υπουργείου Υγείας .
@ Σύμφωνα με τη WWF: «Αν ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίξει τα 9,6 δισεκατομμύρια έως το 2050, τότε θα χρειαστούν σχεδόν …3 πλανήτες σαν τη Γη για να παράσχουν τους φυσικούς πόρους για τη διατήρηση του υπάρχοντος μοντέλου ζωής.
@ Ας σκεφτούμε πόσο νερό, ενέργεια, γη απαιτεί η παραγωγή του κάθε τρόφιμου και θα αντιληφθούμε διαφορετικά τη βαρύτητα που έχουν οι διατροφικές επιλογές μας. Γι' αυτό πρέπει να στραφούμε σε ένα διατροφικό μενού με βάση τοπικά και εποχικά προϊόντα, να επανεκτιμήσουμε τη μεσογειακή διατροφή και να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων.