Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σχολική –Ψηφιακή και Δανειστική Βιβλιοθήκη» και με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της γνωριμίας με την ελληνική λογοτεχνική παραγωγή παιδικού και εφηβικού βιβλίου το τμήμα Γ1 με συνοδούς καθηγήτριες την Κα Γώγου Αθανασία (ΠΕ02) και την Κα Διαμαντή Νεκταρία (ΠΕ01) πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο νεοσύστατο Μουσείο Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας που λειτουργεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στις δύο αίθουσες του μουσείου από την υπεύθυνη Κα Καλογήρου. Στην πρώτη αίθουσα είδαν την εξέλιξη του παιδικού βιβλίου και των λογοτεχνικών περιοδικών από το 1800 έως σήμερα τόσο σε επίπεδο εξωφύλλου, εικονογράφησης και στοιχειοθέτησης . Είδαν δωρεές προσωπικών αντικειμένων από γνωστούς συγγραφείς όπως της Ελένης Δικαίου, της Άλκης Ζέη, της Ζώρζ Σαρή, του Μάνου Κοντολέοντα (γραφομηχανές, χειρόγραφα, αλληλογραφία, λευκώματα, πρώτες εκδόσεις) και ευαισθητοποιήθηκαν για τη σημασία του παιδικού βιβλίου στην ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών και στην αισθητική και καλλιτεχνική καλλιέργειά του.
Στη δεύτερη αίθουσα γνώρισαν τεχνικές εικονογράφησης που ξεφεύγουν από την ευκολία της χρήσης υπολογιστή και παρακολούθησαν αντίστοιχο βίντεο με την άντληση έμπνευσης και τα εργαλείο δουλειάς της εικονογράφου παιδικών βιβλίων Βάσως Ψαράκη.